Contact | 021.322.24.20 | office@oxygen-events.roInsolvenţa persoanelor fizice
SUMMIT-UL BANCAR Banking 365 - Banca Viitorului
PREVENIREA, INVESTIGAREA SI COMBATEREA FRAUDELOR

Dezvoltare Regională, 19 mai 2015, Hotel Marshal Garden
FRAUDA de la A la Z - Program de management al Riscului de Frauda

Copyright © 2015 Oxygen Servicii.
Toate drepturile rezervate.
Site by
Construirea pieței unice digitale - Digital Single Market - este o preocupare majoră a autorităților europene, prin crearea unui cadru care să faciliteze competiția și inovația, asigurând în același timp siguranța, încrederea și protecția consumatorului. În acest proces, industria serviciilor financiar-  bancare joacă un rol esențial.
Evoluția rapidă a tehnologiei schimbă în mod structural industria serviciilor financiar - bancare. Investițiile în incubatoare de afaceri, în inovația digitală și finanțarea proiectelor de tehnologia informației sunt exemple care arată că industria bancară sprijină inovația tehnică în serviciile financiare.
Băncile își concentrează atenția pe experiența clienților. Se produc schimbări importante în comportamentul si cerințele consumatorilor de servicii financiar bancare, care solicită servicii in timp real, mobilitate, ușurință, comoditate, transparență, dar in același timp siguranță, securitate si costuri cât mai mici.
Adoptarea noilor tehnologii implica cerințe complexe de securitate și administrare a riscurilor, în paralel cu eforturile de implementare a noilor reglementări europene.
Competiția este în creştere, pe piață apar noi furnizori de servicii financiare, care dau dovadă de agilitate și sunt capabili sa răspundă rapid cerințelor clienților.
În acest context, ne propunem să vorbim despre tendințele și dezvoltările pieței europene și naționale a serviciilor financiar bancare, modul în care se transformă industria in contextul revoluției digitale, reglementări și inițiative europene, noi produse și servicii, inovație, competiție, noi furnizori pe piața serviciilor financiare, administrarea riscurilor și securitate, piața integrată a plăţilor la nivel european.Oxygen Events în colaborare cu Asociaţia Română a Băncilor, Banca Transilvania, BCR și cu sprijinul CERT-RO și ANSSI, organizează în luna octombrie, luna europeană a securității informatice, evenimentul:
Viitorul și Siguranța Plăților Electronice   
Serviciile financiar - bancare în era digitală

21 octombrie 2015
Marshal Garden, sala Panoramic

eveniment inclus în Calendarul ECSM
(European Cyber Security Month (ECSM)
Sorina BERA, CCO Allevo

"În contextul generos oferit de piața integrată a plăților electronice, Allevo a iniţiat proiectul BOOST, proiect multi-anual şi multi-disciplinar, axat pe trei piloni: aplicaţie OSS (Open Source Software) - FinTP, comunitate care să îi susţină dezvoltarea FINkers United, şi restructura-rea Allevo (organizare, procese, model de distribuţie şi surse de venituri). În prezent, Allevo continuă să publice aplicaţiile sale sub licenţa GPL V3 (capitalizând pe FINkers United, firma fiind în proces avansat de restructurare, şi experienţa dobândită cu publicarea FinTP) cu aplicaţia destinată centralizării operaţiunilor de trezorerie ale corporaţiilor, numele de cod al proiectului fiind TOSS - Treasure Open Sourse Software.”
Ana Maria POCHI, Account Manager MasterCard

"Inovațiile MasterCard vin în completarea alternativelor disponibile atât consumatorului individual, cât și companiilor, pentru asigurarea unei experiențe la plată îmbunătățite. Prin platforma InControl, venim în întâmpinarea cerințelor comerțului modern, oferind o soluție personalizată care ridică standardele în termeni de control, transparență și bugetare a cheltuielilor, în condiții de securitate și eficiență. Capacitățile de configurare detaliată, feedback-ul în timp real și funcționalitățile unice ale acestui serviciu furnizează, atât consumatorilor cât și comercianților, plus valoare în termeni de administrare și bugetare a cheltuielilor, oferind acces la parametri specifici de configurare, atât din punct de vedere al utilizării, cât și al monitorizării."
Cătălin PĂTRAȘCU, Șef Serviciu Securitate Informatică și Monitorizare CERT-RO

"Amenințările moderne la adresa furnizorilor și utilizatorilor de servicii financiar-bancare disponibile online sunt din ce în ce mai complexe,flexibile și greu de contracarat. Rețelele botnet nu mai sunt de mult utilizate doar pentru concentrarea de resurse de procesare, în vederea lansării de atacuri disruptive (DDoS), astfel că mai nou avem de-a face cu amenințări botnet specializate pe furtul de date confidențiale și fraude financiare. Această evoluție este oarecum normală și ușor de anticipat, având în vedere gradul de flexibilitate de care dispun cei care controlează rețelele de tip botnet. Combaterea acestor amenințări presupune un efort coordonat și rapid, organizațiile specializate de tip CERT/CSIRT având un rol din ce în ce mai important în acest sens."
George DRĂGUȘIN, Information Security Officer EximBank

"Tehnologia a deschis noi oportunități companiilor de a desfășura activitati in zona online.Pe vremuri stăteai la rând pentru plata facturile lunare, astăzi e mult mai simplu, un ordin de plata efectuat de pe mobil în timpul unei călătorii cu  metroul. Nici infractorii nu pierd timpul, ei se adaptează din mers la aceasta evoluție tehnologică, în permanență inovează și caută noi oportunități de monetizare.În ce masură comportamentul utilizatorilor îi poate "ajuta" sau împiedica pe infractori să-și atingă scopul? "
Eduard STOLERU, Project Manager SDD-RUM TransFond

"Programul de modernizare a Sistemului Electronic de Plăți va fi finalizat odată cu implementarea standardelor SEPA pentru procesarea Debitelor Directe interbancare. Acestea vor fi însoțite de un serviciu complementar, Registrul Unic al Mandatelor, facilitate datorită căreia se speră, la nivelul comunităţii bancare, într-o revigorare a utilizării debitului direct interbancar pe plan local."
Aurel GRIGORE, Membru în Comisia Tehnică ANSSI

"Sistemele de plăți electronice joacă un rol din ce în ce mai important în economia modernă, cele mai multe activități economice utilizand astfel de sisteme. Sanatatea si eficienta unei esconomii sunt astfel influentate  de atributele unui sistem de plată electronic, în termeni de nivel de securitate, acceptare si cost."